Ρήξη του τένοντα του δικεφάλου μυός

Ο μυς του δικεφάλου βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του βραχίονα. Ο μυς αυτός καταλήγει με έναν ισχυρό τένοντα στον αγκώνα και συγκεκριμένα στο οστό της κερκίδας. Ο τένοντας αυτός είναι δυνατόν να σπάσει με μία πολύ ισχυρή σύσπαση του μυός προκαλώντας πόνο στον αγκώνα και ένα αίσθημα – ήχο pop κατά την ρήξη.

Η ρήξη του τένοντα του δικεφάλου μυός, αποτελεί μία πάθηση η οποία εμφανίζεται σχετικά σπάνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις ρήξης, η ρήξη συμβαίνει κεντρικά στον ώμο. Οι ρήξεις αυτές αποτελούν μόνο το 3% του συνόλου των ρήξεων.

Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο από την πάθηση;

Συμβαίνει συνήθως σε άνδρες άνω των 35 ετών, αθλητές που σηκώνουν βάρη, bodybuilders ή σε ανθρώπους που ασχολούνται με βαριές χειρωνακτικές εργασίες.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Μετά την ρήξη, παραμένει ο πόνος και το οίδημα ενώ ο μυς του δικεφάλου εμφανίζει μία μη φυσιολογική διόγκωση που ονομάζεται σημείο «Popeye». Η ρήξη του τένοντα μπορεί να προκαλέσει 36% μείωση της δύναμης κάμψης του αγκώνα και 55% μείωση της δύναμης υπτιασμού του αντιβραχίου.

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση;

Συνήθως η κλινική εξέταση του ορθοπαιδικού χειρουργού θέτει τη διάγνωση, ωστόσο θεωρείται απαραίτητος ο περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος με υπέρηχο, ο οποίος διενεργείται στο ιατρείο μας και επιβεβαιώνει τη διάγνωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε ραντεβού

Για οποιαδήποτε απορία/ερώτηση ή προγραμματισμό επίσκεψης απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα κάποιος από την ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας. 

Ενναλλακτικά καλέστε μας στα τηλ: 
- 25510 36000  (Αλεξανδρούπολη)
- 2310 223113    (Θεσσαλονίκη)
- 6949453448   (Κινητό)

© Copyright 2022 - All Rights Reserved

Dr. Τζατζαΐρης Κ. Θεμιστοκλής MD,MSc,PhD
Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ενηλίκων και Παίδων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ
Εξειδικευθείς στην Παιδοορθοπαιδική (UK & USA)
Επ. συνεργάτης - Παιδοορθοπαιδικός | TheMIS Orthopaedic Center
Επ. συνεργάτης "Αγίου Λουκά", Πανόραμα, Θεσσαλονίκη

Designed with Mobirise ‌

Free Web Page Maker