Σύνδρομο/Τενοντίτιδα De Quervain

Το Σύνδρομο De Quervain ή αλλιώς Στενωτική Τενοντοελυτρίτιδα είναι μία πάθηση, η οποία προκαλείται από τον ερεθισμό των τενόντων του αντίχειρα. Συγκεκριμένα, αποτελεί μία στενωτικού τύπου τενοντοελυτρίτιδα δύο εκ των τενόντων που βρίσκονται στην περιοχή του αντίχειρα.
Είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής που δημιουργείται στο έλυτρο της περιοχής, η οποία προκαλεί διόγκωση και επομένως δυσκολία στην κίνηση.

Ποιοι είναι επιρρεπείς στην πάθηση;

Τα άτομα που ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες, καθώς και οι αθλητές εμφανίζουν αρκετά συχνά προβλήματα στους τένοντές τους. Εκείνα είναι και τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου εμφάνισης του Συνδρόμου De Quervain.

Ποια συμπτώματα χαρακτηρίζουν το Σύνδρομο De Quervain;

Ο οξύς πόνος στη βάση του αντίχειρα, ο οποίος επιδεινώνεται με τις κινήσεις του δακτύλου και του καρπού, χαρακτηρίζουν το σύνδρομο. Ο πόνος αυτός «χτυπάει» κατά μήκος της νοητής συνέχειας του αντίχειρα. Επιπλέον, είναι πιθανό να εμφανιστεί οίδημα (πρήξιμο) στη βάση του αντίχειρα. Το αίσθημα δυσκολίας κινήσεων, έκτασης και απαγωγής του αντίχειρα, αποτελεί επίσης σύμπτωμα.

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση του Συνδρόμου De Quervain;

Η διάγνωση του συνδρόμου πρέπει να γίνεται από τον ορθοπαιδικό, αφού τα συμπτώματα πιθανό να έχουν προκληθεί από άλλες παθήσεις του καρπού, όπως για παράδειγμα η αρθρίτιδα του αντίχειρα. Μετά την λήψη του ιστορικού, διενεργείται υπέρηχος στο ιατρείο όπου και επιβεβαιώνεται η διάγνωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε ραντεβού

Για οποιαδήποτε απορία/ερώτηση ή προγραμματισμό επίσκεψης απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα κάποιος από την ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας. 

Ενναλλακτικά καλέστε μας στα τηλ: 
- 25510 36000  (Αλεξανδρούπολη)
- 2310 223113    (Θεσσαλονίκη)
- 6949453448   (Κινητό)

© Copyright 2022 - All Rights Reserved

Dr. Τζατζαΐρης Κ. Θεμιστοκλής MD,MSc,PhD
Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ενηλίκων και Παίδων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ
Εξειδικευθείς στην Παιδοορθοπαιδική (UK & USA)
Επ. συνεργάτης - Παιδοορθοπαιδικός | TheMIS Orthopaedic Center
Επ. συνεργάτης "Αγίου Λουκά", Πανόραμα, Θεσσαλονίκη

Made with Mobirise ‌

Website Maker