Ο εξειδικευμένος/μετεκπαιδευμένος παιδοορθοπαιδικός και ο "μικρός" ασθενής

Πότε να απευθυνθώ στον παιδοορθοπαιδικό;

Ο παιδο-ορθοπαιδικός αξιολογεί, διαγιγνώσκει και θεραπεύει μια πληθώρα προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στον παιδιατρικό πλυθησμό είτε στα άνω/κάτω άκρα είτε στην σπονδυλική στήλη.

Προβλήματα όπως το "περίεργο" περπάτημα (όπως π.χ. πόδια που έχουν στροφή προς τα έσω, γόνατα που συγκλίνουν ή αποκλίνουν μεταξύ τους), η ανισοσκελία (διαφορετικό μήκος των κάτω ή των άνω άκρων), οι παραμόρφωσεις/πλάγιες κλίσεις της σπονδυλικής στήλης (π.χ. σκολίωση), τα κατάγματα οστών, οι λοιμώξεις οστών/αρθρώσεων ή ακόμα και οι όγκοι (καλοήθεις/κακοήθεις), οι συγγενείς σκελετικές ανωμαλίες, οι παθήσεις της άρθρωσης του ισχίου (π.χ. νόσος του Perthes, δυσπλασία του ισχίου, επιφυσιολίσθηση της μηριαίας κεφαλής), οι παραμορφώσεις/παθήσεις άκρου ποδός (π.χ. πλατυποδία, ραιβοϊπποποδία) ή άκρας χειρός (εκτινασσόμενο δάχτυλος, συνδακτυλίες) είναι μόνο μερικά από αυτά που συνήθως απαιτούν την παρέμβαση του παιδο-ορθοπαιδικού χειρουργού για την αντιμετώπισή τους. 

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ για να λύσουμε κάθε ανησυχία και απορία σας σχετικά με τον αναπτυσόμενο σκελετό του παιδιού σας. 

Mobirise

 "Tα παιδιά δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μικροί ενήλικες"

Επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε ραντεβού

Για οποιαδήποτε απορία/ερώτηση ή προγραμματισμό επίσκεψης απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα κάποιος από την ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας. 

Ενναλλακτικά καλέστε μας στα τηλ: 
- 25510 36000  (Αλεξανδρούπολη)
- 2310 223113    (Θεσσαλονίκη)
- 6949453448   (Κινητό)

© Copyright 2023 - All Rights Reserved

Dr. Τζατζαΐρης Κ. Θεμιστοκλής MD,MSc,PhD
Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ενηλίκων και Παίδων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ
Εξειδικευθείς στην Παιδοορθοπαιδική (UK & USA)
Επ. συνεργάτης - Παιδοορθοπαιδικός | TheMIS Orthopaedic Center
Επ. συνεργάτης "Αγίου Λουκά", Πανόραμα, Θεσσαλονίκη

Made with ‌

Website Building Software